Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult
Mai intai pune la fiert apa pentru paste (1 litru de apa pentru fiecare 100 g de paste) cu sare. Cand fierbe apa, pune pastele si lasa-le pana ce sunt aproape gata. Pastreaza 300 ml (cam o cana mare) din apa in care au fiert pastele, strecoara pastele.
In timp ce pastele fierb, pune uleiul la incalzit intr-o tigaie mare. adauga morcovul, telina, ceapa si caleste 3 minute. Adauga ierburile uscate si caleste 1 minut. Adauga puiul si caleste-l putin.
Da focul mic, pune capacul si lasa sa se gateasca puiul. Daca sosul scade prea tare pune un polonic din apa in care fierb pastele. Daca puiul a fost taiat mic, nu dureaza mai mult de 15- 20 minute.
Cand puiul e facut, pune ciupercile, pasta de rosii si apa pastrata dupa ce au fiert pastele.
Mesteca putin sa se omogenizeze si adauga pastele. Amesteca-le in sos si lasa-le sa fiarba pana ce sunt al dente. Pune pastele cu sosul de rosii in castroane si adauga cate o liguita de sos pesto.
1
nu am mai pus reteta de Sos Pesto, pentru ca am vazut ca aici pe site este o reteta identica cu a mea
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult